Helt slut : (

Fy... idag är jag helt körd, det räcker inte med det utan det är svinkallt (garanterat -25), kometen utdelning höll på milt sagt frysa ihjäl.... just ja.... positiva tankar - snart vår.... men, men var så färdig att varken jag eller min karl orkade gå på första passet buggkurs.. jag som sett fram emot det men det kommer ju fler gånger.

Nu är lill gossen utflyttad, känns väldigt trist men kul och skönt för honom ; (

Orkar inte skriva med, bättre imorrn

Natti

Huhuuu...


Storgossen har fått nycklarna till sin lägenhet - alltså inflyttningsklar... har varit och tittat på den, oj vad den var mysig, nya tapeter och golv. Känns mycket vemodigt när ens barn börjar sticka hemifrån men samtidigt är det härligt att de fixar det (kanske inte morsan ; ) men det kommer.

Pump passet - första och ett nytt program - tyckte det gick suveränt och inga klagomål men, men det var tungt att köra, kommer att ha en hej dundrande träningsvärk ; ( men samtidigt ett bevis att man gjort något.

Lillgossens läkarundersökning gick bra, helt normalt för en kille i hans ålder. Tydligen är det vanligt att pojkar i hans ålder har värk i knä, något som kan vara problem innan de växt färdigt (hoppas det inte varar så länge)

Natti

1:a arbetsdagen...


Jaha, då har första arbetsdagen passerat med nöd och näppe ; ) helt slut när jag kom hem, var bara tvungen att ta en siesta på soffan, ni anar inte vad skönt det var. När jag vaknade från min lilla slummer så hade inte disken försvunnit, konstigt eller... bara ta tag i den (en hushållerska hade inte varit helt fel)

Har komponerat ny musik till mitt pump pass så jag har stått här i vardagsrummet som en knas och gjort övnngarna (grannarna måste tro att jag har något problem : ), hoppas allt stämmer till imorrn på passet men förresten vem vet om jag gör fel, blir nog inte skjuten ; )

Imorse var lill gossen på röntgen, han har problem med knät och imorrn blir det läkar besök, hoppas de kan reda ut varför han har värk, små barn ska inte gå och ha ont...

Nu ska svett morsan hoppa i duschen och sen ska jag göra familjens års kalender. Den blir lite roligare än Konsums kalender.

Hoppas ni som läser denna blogg har lite överseende med stavningen, har lite problem med tangenterna på min nya lilla söta dator, missar då och då

Natti

Killingi

Igår var jag och ungarna till Killingi för att hälsa på mormor och gammel mormor. Killingi är världens kallhåla, tempen var nere på 27 grader, brrr ganska kyligt. Wilmas kompis Amanda följde också med på trippen.

Jag och Caisa stannade med jämna mellanrum för att fota. När vi kom fram så var det givetvis servering av mat växelvis med fika... Hade inte klarat av att bo där, hade gått upp en massa kilon ; )

Här har jag satt in lite foton, visst är det vackert...



Här bor mommo



Ebba och Oliver busar som vanligt...

Ebba och Oliver i Killingi

Wilma och Amanda leker med dockorna som mormor sytt - sedan en rolig fikastund

Wilma och Amanda leker med dockornaWillma och Amanda fikar

Här är min mormor - ungarnas gammel mormor, tanten blir 90 till våren och det är verkligen GO i tanten med andra ord - en riktig krutkärring, hoppas man fått  lite av hennes gener ; )

(synd att bllden inte blev så bra)

Gammel mormor

Nyss - jag och lill Wilma blev snaggade av Caisas kompis, oj vad vi blev snygga ; )
(har tyvärr inte något foto på frisyrerna men jag måste säga att jag var jätte modig, klippte bort allt det långa (få se om jag får ågren över det)

Jaha snart är det dags att börja jobba, ska bli ganska skönt att allt ställs till rätta, ungarna har verkligen vänt på dygnet och inge mer GODIS och hoppas jag tar mig tid för att  uppdatera  bloggen,  tycker det är  roligt samt att  Pigan  i  Luleå  blir  uppdaterad  vad som händer här  i byn ; )

Jaa Sofia, mamsen har blivit bättre på att uppdatera bloggen...

Början...

Här ska jag lägga upp bilder under vår ej stress samma renovering av vårt älskade sommar hus i Töre.

Jag ska börja med att skanna in de gamla bilderna och lägga in eftersom arbetet har fortskridit över dessa år (köpte stugan 2005)

Många saker på samma dag...

Då var vi tillbaka från vår resa till Haparanda och Tornio. Svinkallt efter vägen, det pendlade mellan -12 och vid Hakkas var det -30, brrrr, tur att man inte blir stående med bilen.

Mitt fynd på IKEA var denna lampa (70% rea), har redan hängt upp den ute på altan och den lyser så vackert ;)



Shoppingen i Finland var si och så, flickan handlade kläder som bara den (de sparade slantarna flög iväg)

Idag ville småttingarna åka skridskor, det var bara o packa sig i bilen och styra skutan till Kulle isen. Själv tog jag med stavarna o gick kulle backarna hem, svettigt värre...

Här är några bilder från ungarnas skridskouppvisning
 


Hämtade barnen från isen och åkte till Robbas grav, tände två ljus, mycket fint med alla ljusen på kyrkogården (har tyvärr inte så bra kamera att jag kan fånga det fina ljusen)


Vår ledighet har nog mestadels bestått av godis ätande, det är inte klokt ; = men nu på måndag är det dags för nya tag eller...

Ha de så länge


Konstnärerna ; )

Idag har den konstnärliga sidan hos Lanttos kommit fram ur garderoben... skämt o sido - vilken tur att vi har Dollar Store, inhandlade lite målar grejs och skulle testa min konstnärliga ådra...

Köpte en målarduk med tillbehör



Satte sedan syskonen Wilma och Oliver i arbete med att grundmåla hela duken grå och det gick som en dans...



det var så kul att man inte ens har tid att titta när mamsen vill fota







nu kan vi kolla, fota snabbt nu...



nu skulle tavlan torka och medans hann Wilmas polare Amanda komma och tjejerna satte igång (Oliver blev portad)



här ser ni resultatet - Picasso släng dig i väggen (tur att jag inte fick hålla i penslarna)




Imorrn far vi till Haparanda, ska göra ett besök på det nya köpcentret i Tornio men vi måste hinna en liten sväng till IKEA ; )

Natti

Första dagen 2009

Jaha, då har 2009 börjat... ska bli intressant och se vad det nya året bär med sig

Nyårsafton kändes lite konstig, vi hade bara tre av barnen hemma, lite tomt och framförallt konstigt. När vi satt vid nyårsmiddan tänkte jag hur tyst det kommer att bli när alla barnen är utflugna... men man vänjer väl sig, kanske...

En av flickornas kompis tycker det är jobbigt att vara hemma hos oss, det är sånt liv och själv tycker jag att det nästan är kusligt... vi är alla olika

Efter middagen låg vi i soffan och bara väntade in det nya året, var själv så proppmätt att jag hade jätte ont i magen, vid elva gick jag och min man med två av kottarna på natt promenad och det var superskönt. När vi var tillbaka så var det dags för raketerna, tänkt vad snabbt man bränner upp pengarna, men allt som räknas är att ungarna var nöjda.

Försökte fota raketerna på vårt område men det blev inte jättebra.



Jag är total förälskad i min nya lilla gulliga dator, visst är den söt (tur att man inte har stora fingrar : )) så här ser det ut nu för tiden när jag surfar och jag får ha den alldeles själv...



Sänder en tänke till dottern och svärsonen i Luleå som ligger i magsjuka - KRYA PÅ ER

Nu ska jag och lilltjejen måla en tavla - blir mycket spännande, en annan kan inte ens rita sträckgubbar ; ) om resultatet blir bra så ska jag publicera det ....

Sedan bär det iväg till källaren för en redig upprensning, har varit ett kaos där sedan vi flyttade in och det är över ett år sen... har bara inte haft tid och ork och jag måste få skylla på de som bar in flytt kartongerna som bara slänges in ikällaren, nej nu tog jag i, placerades var det fanns en tom yta (skönt att kunna skylla på andra)

Nej nu ska konstnärerna sätta igång...

Önskar er alla en God fortsättning på det nya året

RSS 2.0