Inget speciellt.....

Jag har inget speciellt idag, är bara nervös inför imorrn, begravningen....
Det kommer att bli en mycket vacker begravning, häst kortege, en ung flicka som ska sjunga i kyrkan (Marie Fredriksson)

Skrattade för mig själv, det är en hel del att tänka på, har tagit upp dem i ett tidigare inlägg men nu vart det ännu mer. Det var färg på skjortor, färg på slips etc. har aldrig tänkt att det kan vara så mycket...

Hoppas att Robba visar ngt tecken (nu låter jag lite vrickad) på att han är med...

Robbas häst ska gå efter kistbilen och sedan ett följe av ca 20 hästar och efter det kommer vi med andra hästkrafter ; )

Det är ganska svårt att välja kläder till en begravning fast det är "valfri klädsel", man dras omedvetet till svart, varför....

Fia hittade en jättefin tröja som hon ev. ska ha på sig. För mig känns inte kläderna så viktiga eftersom Robba aldrig varit en klädsnobb, inte ens i närheten, det var mest skogskläder.

Imorrn kommer släkten, jag får även träffa en kusin som jag nte sett på över 10 år, han o Robba var mycket tillsammans. Det är hemskt att den enda gången du träffar släktingarna är på begravning.... men det tror jag Robba bjuder på.

Något som varit positivt under denna tid är att jag fått kontakt med Robbas kompisar och det är ngt jag uppskattar verkligen, han kunde verkligen välja vänner ; )

Nej, nu blir det inget mer av detta skrivande, säkert bättre nästa gång ; ) få se om det går o sova (min gubbe har redan tippat)...

Godnatt

Födelsedag


 

Tisdag, min lill kille blev 10 år idag, usch vad tiden går. Det är som de säger, man ser på barnen att åren tickar iväg, fast ibland är det svårt att få till det att man passerat 40!!!! Känner sig som 20, kanske inte kroppsligen ; ))

Sonen fick själv välja tårta och det med bild, trodde han skulle välja typ en skoter, bil men han valde en pistol??? Ni kan tänka gästerna blev lite förvånad över den?

Hade återigen planerat att ta en joggingtur efter en tur i provhytten på kläd affärn, men inte blev det av, här sitter jag nu med datorn i famnen, det enda som får motion är mina fingrar men det är väl kanske en bra början ?

Snart stundas begravningen, jag tror den kommer att bli jättefin, säkert en massa tårar men fin kommer den att bli. Mina barn är väldigt förväntansfull när det ska medverka en hästkortege, de enda de sett av hästar är när vi råkat passera en äng efter vägen.

Det är mycket inför en begravning, trodde inte det skulle vara så? det är mat, blommor, dikt, psalmer etc. men nu är allt ordnat, tror jag?. (det har snurrat rejält i huvudet)

Lill flickan har varit idag i Luelå o spelat skol-fotboll, de vann 2 och förlorade 1 match, det var suveränt gjort och nu kom hon hem, ska ta o höra med henne hur det varit innan hon ska lägga sig.

Godnatt


Sol, det är äntligen vår...

Idag var det dags för skoterkörning, ett av barnen kunde inte följa med pga att kälken måste skottas fram. I alla år som vi kört skoter så har det aldrig slagit mig att vi har omoderna skotrar från ca 1800-talet, idag när vi var o körde så tittade alla på oss precis som att det var ett under att så gamla maskiner fortfarande fanns och är i bruk ; ) Frågade mina barn om vi har gamla skotrar och kanske det skulle vara kul att ha en ngt nyare modell men de sa varför det, de fungerar ju, tänk va kloka barn jag har (men nå skulle det vara ?lite? roligt och komma glidande med en ?lite? nyare skoter på Wassaraa?.

 

När vi skulle iväg så fattades det raster, går fortare med det eftersom vi är så många, så klart är allt i stugan. For förbi OK men det var slutsålt!! Lösningen blev Q8 vid Wassara ? en engångsgrill o ni ska veta vad bra det blev, både vi o ungarna blev mätta så det är ngt jag rekommenderar.

 

Min piga Caisa har fotat den här blomman som jag vill skicka till mina vänner

Vill sända en tacksam tanke till mina vänner, speciellt min före detta svägerska, vi har en speciell relation, många tycker det är konstigt att vi fortfarande umgås, varför ska svägerskor bryta bara för att de bryter sitt förhållande med sina respektive???

 

En annan vän jag har som också står mig nära, mina tankar är mycket hos henne för vi träffas inte ofta för hon bor ca. 30 mil bort. Hon är en riktig kämpe och har alltid tid att lyssna på mig, en urhärlig tjej : )


Min piga har färgat eller tonat håret och hon blev jättegullig ; ) en riktig hjärtekrossare eller?.

 

Gubben är jätte förkyld och har det jätte jobbigt, skulle göra allt för att han ska bli frisk, han har det jätte jobbigt med sin förbenade hosta, bara det inte blir lunginflammation.

 

Har tvättat säkert 100 maskiner idag, usch vad less jag är på att tvätta, det tar aldrig slut? Hur jag än försöker tömma den där tvättkorgen så svämmar den i alla fall över, hur kan det komma sig???


Allt är upp och ner här i huset, kan det inte komma en sån där ?äntligen hemma? snubbe hit och fixa allt, kanske måla och tapetsera på samma gång, man kan ju alltid önska?.

 

Har tänkt att börja springa sa imorse till flickan att i eftermiddag sticker jag ut en sväng men det ?sket? sig direkt, här sitter jag och har inte rört en fena ; )

 

Nu är det dags för sängen, det är ju måndag imorrn, varför är alltid måndagar pest???


Lördag o solen skiner, härligt....

Nu börjar det verkligen kännas att det är vår, solen skiner, behöver man säga mer

Har precis kommit in, har med lilltjejen skottat fram altan, puhh, det var nog många kubik, och idag vankas våfflor men jag tror det är imorrn våffeldagen, spelar roll egentligen, man ska äta när man är sugen..

Nu har mina blivit så gott som friska men den envisa hostan håller i sig och peppar peppar jag har inte blivit sjuk, hoppas jag inte får den.

Imorrn ska vi nog ut med skotern hela familjen o det ska bli gött... grilla korv, varmchoklad och förhoppningsvis mycket sol.
En annan sak varför smakar kaffe så gott i skogen, man kokar i en sotig och smutsig panna men det smakar gudomligt?? Nu ska man ta vara på tiden för våren och skoterföret svischar bara förbi, jag tycker det går fortare och fortare.

Min storpiga åkte till Lule i onsdags (til killen) tydligen har lule inte lika bra väder som oss. Alltid när hon är i lule så får hon shoppa åt tilla mor och hon gör det, visst är det härligt att hon gör det ; ) Fick häromdagen ett vykort av mina barn och ska försöka infoga den i detta inlägg om jag klarar av det. Det behövs inte mycket för att göra ngn glad eller hur.

image3

Nej nu är det dags för att börja grädda våfflor, det kommer att ta timmar med min stora familj, undra om jag ska sätta gubben på det ; )

Torsdag...

Jaha, då var det torsdag, dagarna bara susar förbi...

Måste berätta om mina "gubbar" på jobbet, de är för goa, när jag kom hem i tisdags hade precis varit o pratat med prästen som ska ha hand om begravningen så ligger det återigen en blombukett på bordet och det var från "gubbarna"... jag blev jätte rörd, tänk vilka människor jag har kring mig....

Har varit sjukdom här i huset, de två minsta + gubben har varit jätte förkylda med skrällhosta o feber, få se om vi andra klarar oss?? Nu känns det som att det är dags imorrn att gå till skolan för det härjas och då är de inte så sjuka.
Imorrn ska vi sätta in ett bidrag till Tille-ville fonden om jag hinner efter jobbet. Vi tror att Robba skulle uppskatta att vi stödjer denna fond eftersom han också hade den sjukdomen och den är väldigt ovanlig. Han har ju levt med den hela sitt liv och det känns bra om de får in pengar för att forska så att de kan hjälpa andra som har den sjukdomen.

Nu ska jag gå ner till källaren och ta itu med rensningen där, uhh va tråkigt ; (


(jag har ngt vais med datorn så det här inlägget skulle in i torsdags, men det kanske var många på linjen just då

 


Ohh, så var det måndag

Detta inlägg skulle jag satt in i går (måndag 19 mars) men jag hade ?vais? på datorn.

 

Måste ge en stor eloge till min familj de är verkligen guld värda och har ställt upp för mig till 100 % fast de själv har varit mycket lessna. Jag tror man känner sig ensam i sin sorg men det är man verkligen inte, det finns så otroligt många människor runt oss som stödjer oss i vår sorg. Min man vad hade jag gjort utan honom???

Och jag kom iväg till jobbet idag och det gick kanonbra, "ingen breakdown" tur att jag har en bra arbetsplats, gubbarna är goa ; )

Tänk vilka människor vi har kring oss, man stannar aldrig upp och tänker till, nu får jag mail och sms av människor jag knappt känner men de känner med min sorg och vill stödja, visst är det för underbart, även gamla polare har hört av sig och det gläder mig oerhört.

Fick ett jättefint tröstande mail i morse, hon skrev att hon förstod sorgen för hon hade också gått igenom det och man kan aldrig föreställa sig hur ont det gör men att jag skulle tänka på de minnen jag har, på så sätt kommer man nog vidare, hon är klok hon.

När jag stövlade genom ytterdörren efter jobbet låg en stor vacker bukett blommot på köksbordet adresserat till mig, tänkte att gubben ville överraska mig men det var från mitt jobb, visst är de gulliga, det var inte långt ifrån tårarna kom.

Har ikväll försökt ge min minsting alvedon (tablett), hon och storebror har fått flunsan så det är feber och ett jädra hostande. Alvedonen ville inte ner trots mycket youghurt var till slut tvungen att mosa tabletten och det smakade inte så gott kan jag tänka mig. Tänk vilken bra uppfinning med flytande alvedon, bara man skulle komma ihåg att inhandla det ; )

Nej nu är klockan mycket för en "gammal" tant som jag och sängen väntar och en ny dag, hoppas det har slutat snöa till imorrn
//Godnatt


Robbas Minnesruna

Så här blev Robbas Minnesruna i NSD.

211340-2

Robert Hirvelä, Nattavaaraby har lämnat oss och ridit bort i solnedgången vid en ålder av 41 år.

Han var född i Gällivare och växte upp i Kiruna med mor, far och syster.


Han gick grundskola och verkstadslinjen på gymnasiet.

Under uppväxttiden i Kiruna var hans stora intresse bland annat skateboard och cykling. Teknik var ett stort intresse samt att teckna med blyerts. Hanvistades mycket i Killingi där familjen hade stuga nära morföräldrarna.

Vid 18 års ålder flyttade han till sin far i Granhult. Där träffade han sin sons mor Stina på ett bröllop nyårsafton 1983/84. De flyttade till Malmberget och i september 1986 föddes deras son Kristoffer.

Engagemanget för sonen var stort med bland annat fotboll- och hockeyresor.

Han tyckte väldigt mycket om att vistas i naturen och var även en stor djurvän. Jakt var ett stort intresse och han var ofta i Killingi för att jaga älg och fågel.

Han har haft flera hundar men under de senaste åren var hästar hans stora passion i livet, därav hans egen älskade häst "Tuffe". Han fann harmoni i ridningen och försökte få sina närmaste "hästrädda" att prova på ridning.

Det stora intresset för teknik som barn följde med honom och utvecklade ett stort intresse för datorer (IT) som han också jobbade med. Hans son Kristoffer ärvde intresset för datorer. Allt hans son lärt sig och kan om datorer har han lärt sig av sin far.

Han gjorde och hjälpte många med hemsidor vilket oftast handlade om hundar, hästar och jakt.

Westernridning låg honom nära om hjärtat och han kallades Mr Wester.

Allt engagemang inom hund- och hästsporten gjorde att han fick en otroligt stor vänskapskrets.

Han trivdes otroligt bra med arbetet på IT-funktionen vid Gällivare kommun. Där hade han många vänner bland sina arbetskamrater. Han älskade verkligen sitt jobb.

Hans kärlek till sonen var otroligt stor. Han hade stora framtidsplaner tillsammans med sonen om drömstället i Nattavaara som han nyligen köpt.

Robert hade en stor personlighet, öppen och varm. Hans dörr stod alltid öppen för alla, han hade verkligen tid att lyssna och var bra på att peppa andra.

Han tänkte inte mycket på sig själv utan var mer angelägen att andra skulle ha det bra. Han var en person man alltid kunde prata med.

Som vuxen pluggade han data i Övertorneå och Luleå. Han jobbade bland annat på polisstation och Thermo-Pack som tillverkade medicinska termosar.

Han hade stort sinne för humor och det är nog många som skrattat ihop med honom.

Jaha...

Jaha, då var marknads helgen över. Alla nöjda och glada, ungarna köpte som vanligt leksaker som oftast har gått sönder innan man kommit innanför dörren. Standard är  inköp på 12 par sockar, 100 kr (vart tar alla sockar vägen??), köper 12 par varenda marknad, kommer nog att förbli en olöst gåta. Annars är kokosbollar, hembaktbröd också en återkommande repris ; )

En stor fördel med marknad är att man träffar så många kompisar som man vanligtvis inte träffar så ofta. Kul när lilla Gällivare lever upp. Vi hade även "tur" med vädret, mycket blött men iallafall inte kallt som det brukar vara.

Nu väntar vi på nästa marknad... En eloge till alla marknadsknallar, hur pallar de att kuska runt och stå och frysa etc.

Robbas dödsannons var i tidningen igår, den blev jätte fin om man nu kan säga så om en dödsannnons. Mindre nöjd blev vi med minnesrunan som det kallas. Ganska sjukt att man med ngr ord ska få till ett helt liv som en människa varit med om och få med allt, så här i efterhand kommer vi på att vi glömt massor med saker...

Nu blev det som det blev...

Ska prova gå till jobbet imorrn, få se hur det går?? Bryter morsan ihop eller inte, kanske ungarna har en vadslagning???

Tänker nu verkligen ta tag i saker och ting, helst med mitt motionerande och tränande, har tidigare varit nästan en träningsnarkoman men idag känns soffan bekvämare... Det gäller o ta tag i det så idag promenerade jag från Gällivare hem till Malmberget, gissa om det var skönt, enda nackdelen var att jag blev blöt om fötterna men det kan jag köpa.

Har inversterat i en sån där MP3 och har laddat ner en bok och det är hur bra som helst att lyssna på meddans man går, man kan nästan inte sluta promenera  ; ) det är att rekommendera

Nu väntar min storpiga på att vi ska till Kupan och "pumpa" lite, kanske vi blir helhotta till sommarn eller....

//Anki






Varför?

Min lillebror har gått bort för lite drygt 1 vecka - tårarna tar aldrig slut, hur mycket finns det egentligen. Jag vet att Robba inte skulle tycka om att vi gråter, han vill nog att vi ska tänka på allt det roliga vi varit med om.

Var tvungen att ta med från hans Western sida vad de har skrivit, jättefint. (se nedan)


http://www.mswr.se/

Den här veckan som varit har det varit fullt upp med det praktiska, det är många saker man inte alls tänkt på...Det ska  vara annonser till tidningar etc. och det är inte det lättaste att komopnera ihop en minnestext. Jag o Robbas föredetta o mamma till sonen, (alltså min föredetta svägerska) vi satt på Vetehatten och komponerade ihop all text. Det var ett ställe som Robba ofta besökte. En del kan tycka att det är en märklig plats att skriva sådant men det kändes helt rätt för oss. Robba vet att vi försöker vårt bästa.

Som de skrivit ovan, han sitter på molnkanten med ciggen i mungipan med cowboyhatten på o tycker att vi kämpar på bra.

Vi saknar honom otroligt mycket och mina tankar är mycket hos Robbas son som har det otroligt jobbigt..

Mina tankar far ofta till vi var små, vi hade mycket tokiga o roliga upptåg tillsammans. Det var ingen som tänkte på hans sjukdom, han var en som alla andra. Det kan hända att han inte sa ngt till mig om nån retade honom men fick jag veta det så åkte de på spö, jag skyddade alltid honom (som en polis), han kanske tyckte det var lite pinsamt, och nu kan jag inte skydda dig längre....

Oh, vi saknar dig så mycket....

Hörde att min bror haft en blogg som vi aldrig haft en aning om??? och då tänkte jag att det skulle vara en bra idé att jag skaffar en blogg, man kan skriva av sig om det nu funkar.
//Anki



Test inför blogg

Har äntligen skaffat en blogg, mina ungar är imponerade....
Visst kan väl medelålderskvinnor också ha en blogg eller är det
bara tillåtet för ungdomar???
Undra va "gubben" säger ; )

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0